A magyar miniszter készül az olimpiára

A magyar miniszter készül az olimpiára

Románia egyetlen paralimpiai bajnoka, Novák Eduárd vasárnap bejelentette, hogy elkezdi a 2024-es párizsi paralimpiai játékokra való felkészülést, adta hírül az Agerpres.

“A sport megtanít harcolni a legmerészebb álmokért, megtanít arra, hogy nem szabad visszariadnunk a legnagyobb céloktól, jöjjön bármilyen akadály. Újévi fogadalmam is erről szól” – írta Facebook-oldalán a sportminiszter.

Indoklása szerint Novák Eduárd azért döntött úgy, hogy részt vesz a párizsi paralimpián, mert a sporthoz és a csúcsteljesítményhez való hozzáállása a bajnoki mentalitás, az új akadályok legyőzésének gondolata mindig is segítette abban, hogy önmaga legjobb verziója legyen.

“Még mindig szívesen emlékszem a 2008-as első paralimpiai érmemre, amelyet négy évvel később Londonban aranyérem követett. Ezek több mint érmek, ezek olyan élmények, amelyek mindig valami többet adtak, kiteljesítettek és megmutatták, hogy nem csak a cél, a végeredmény a fontos, hanem a folyamat, az oda vezető út. Most újra el akarok indulni ezen az úton. Majd meglátjuk, hová vezet, de bármi is vár rám a célban, tudni fogom, hogy csodálatos emberek, a családom támogatása és rengeteg pozitív energia vezetett végig” – fogalmazott bejegyzésében a miniszter.

A párizsi lesz Novák Eduárd pályafutásának hatodik, miniszteri mandátumának pedig a második paralimpiája.

A kerékpározásban versenyző sportolónak egy paralimpiai aranyérme és három ezüstérme van.

Fotó: Facebook

Categories: Slider, Sport