Adventi adományozás Pécskán

Adventi adományozás Pécskán

A Pécskai Magyar Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület fontosnak tartja, hogy, különösen az adventi időszakban, odafigyeljünk elesett embertársainkra, ezért adománygyűjtést szervezett.

A négy gyertyagyújtáson a résztvevők egy házikó formájú perselybe helyezhették el az erre szánt összegeket, a pénzt Advent negyedik vasárnapján számolták össze, nyilvánosan.

„Közel 3 000 lej gyűlt össze, ezt szerdán, Antal Péter polgármesterrel együtt adtuk át egy olyan pécskai fiatalnak, aki pár hónappal ezelőtt új életet kapott, hiszen szívátültetésen esett át, nem sokkal édesapja halálát követőn” – mondta Balta Taics Tünde, az egyesület elnöke.

A város köztéri adventi koszorúját idén is a városháza előtt állította fel a Pécskai Magyar Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület, az önkormányzat támogatásával.

A gyertyákat vasárnaponként, a délelőtti szentmisét követően gyújtották meg: az elsőt Antal Péter polgármester és anyaországi művész barátai, a másodikat a Pécskai Nyugdíjasok Baráti Társasága, a harmadikat a Pécskai Rózsafűzér Társulat vezetősége, ft. Czeglédi Ferenc esperes plébános kíséretében, a negyediket, a szeretet gyertyáját, pedig a római katolikus plébánia Angyalkürt gyermekkórusa és Bella Rozália hitoktató.

Sinka Pál

Categories: Aktuális, Slider