Torlódás Nagylaknál

Torlódás Nagylaknál

Torlódás van a nagylaki autópálya-határátkelő kilépőoldalán – közölte szerdán a határrendészet.

Az aradi határrendészet arról tájékoztatta az Agerpreshírügynökséget, hogy az ötnapos vakáció miatt már a szerdai nap reggelén nagyon sokan jelentkeztek ellenőrzésre a kilépőoldalon. A nagylaki autópálya-határátkelőnél 4 kilométeres a kocsisor, a várakozási idő legalább két óra, noha a személygépkocsik számára hat ellenőrzési pont van nyitva.

Andrei Dincă, az aradi határrendészet szóvivője emlékeztetett, hogy a román-magyar határon a dokumentumok ellenőrzését a román határőrök közösen végzik magyar kollégáikkal, így a magyar határrendészet emberállományától is függ a működtethető határellenőrzési pontok száma.

Nagylaknál az autópályán csak egyetlen sávon lehet közlekedni, a leállósávon ugyanis a kamionsor, a külső sávon pedig a személygépkocsik sora áll.

A nagylaki közúti határátkelőnél, a 7-es számú országúton három határellenőrzési pont van nyitva a személygépkocsik számára, amelyek legalább 90 percet várakoznak.

Tornyánál szintén 90 perc a várakozási idő, noha négy határellenőrzési pontot nyitottak meg az autók számára; Gyulavarsándnál két ellenőrzési ponton haladnak át a személygépkocsik, körülbelül 60 percnyi várakozás után.

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider