Villanyóra-leolvasási panaszok: hatósági ellenőrzés

Villanyóra-leolvasási panaszok: hatósági ellenőrzés

Be nem jelentett ellenőrzéseket indított az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) a villamosenergia-elosztó hálózatot üzemeltető hat hazai vállalatnál, írja az Agerpres. A villanyóra-leolvasással kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik.

Az ANRE keddi közleménye szerint a Distribuţie Energie Electrică România, a Distribuţie Energie Oltenia, a Delgaz Grid, az E-Distribuţie Muntenia, az E-Distribuţie Banat és az E-Distribuţie Dobrogea vállalat érintett.

A villanyóra leolvasása és az adatok továbbítása a szolgáltatónak alapvető fontosságú, utóbbinak ugyanis a mérőállás alapján kell kiszámláznia a valós áramfogyasztást – hangsúlyozta a közleményben a hatóság.

Az ANRE 2020 májusa és 2021 decembere közötti is végzett ehhez hasonló ellenőrzéseket, amelyek nyomán összesen 4,86 millió lejre bírságolta meg az elosztóhálózatot üzemeltető vállalatokat. A Distribuţie Energie Electrică România akkor 1,070 millió lejes, a Distribuţie Energie Oltenia 590.000 lejes, a Delgaz Grid 800.000 lejes, az E-Distribuţie Muntenia 800.000 lejes, az E-Distribuţie Banat 800.000 lejes, az E-Distribuţie Dobrogea 800.000 lejes büntetést kapott.

A hatóság közölte azt is, hogy idén 615 panasz érkezett a villanyóra leolvasásának elmulasztása miatt.

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider