Online megtekinthető “Az özvegy Karnyóné”

Online megtekinthető “Az özvegy Karnyóné”

November 6-14 között több magyar előadás, köztük az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház koprodukciója, Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadás is látható lesz a 31. Országos Színházi Fesztiválon, amely a járványhelyzet miatt online lesz elérhető a közönség számára.

Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című színdarabja november 11-én 17 órától 48 órán keresztül, november 13-án 17 óráig, ingyenesen nézhető a 31. Országos Színházi Fesztivál honlapján (www.fnt.ro). Az online előadás román és angol nyelvű felirattal lesz elérhető.

A Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciója a magyarországi Déryné Program támogatásával jött létre, Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház művészeti vezetője állította színpadra. Októberben a koprodukciós társulat elnyerte a legjobb előadás díját a 12. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozón, Celldömölkön. Idén júniusban díjakkal jutalmazták az előadást a 27. Nagybányai ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon is. Tapasztó Ernő a legjobb rendezés díját vette át, Gerner Csaba színművész pedig az előadásban nyújtott alakításáért megnyerte a legjobb férfi alakítás díját. Szintén júniusban az előadás két díjat szerzett a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján. A szakmai zsűri a legjobb női mellékszereplő díját Éder Enikőnek ítélte oda, Gerner Csaba pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját nyerte el. Éder Enikő a kis bolondos Samut, Gerner Csaba pedig a boltoslegény Lázárt alakítja a produkcióban.

A 31. Országos Színházi Fesztivál (FNT) a legnagyobb romániai színházi seregszemlének számít, ahol megtekinthetők az előző évadban született legfontosabb hazai produkciók. Idén 38 előadást mutatnak be Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki és Claudiu Groza színikritikusok válogatásában.

Csokonai Vitéz Mihály: Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak

Szereplők: Varga Bálint, Kancsár Orsolya, Éder Enikő, Kálmán Zsófia, Gerner Csaba, Balog József, Gulyás Hermann Sándor

Díszlet: Szvatek Péter

Jelmez: Varsányi Anna

Rendezőasszisztens: Hadas-Gábor Zsófia

Rendező: Tapasztó Ernő

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider