Minisztériumi ellenőrzés az alacsony átoltottságot bejelentő iskolákban

Minisztériumi ellenőrzés az alacsony átoltottságot bejelentő iskolákban

Az oktatási minisztérium ellenőrző testülete fog kiszállni azokba az iskolákba, ahol alacsony az alkalmazottak átoltottsági aránya – jelentette be vasárnap este Sorin Cîmpeanu.

Az ügyvivő oktatási miniszter közölte, megháromszorozták az ellenőrző csoportok számát, és azok egyrészt az egészségügyi szabályok betartását fogják megvizsgálni az iskolákban, másrészt arra keresik a választ, mi az oka a tanárok és a személyzet alacsony átoltottságának, írja az Agerpres. Cîmpeanu “szégyenteljesnek” nevezte a Digi24-nek adott interjúban, hogy egyes oktatási intézményekben a munkaközösség 12 százaléka van beoltva.

Arad megyében nulla átoltottságot bejelentő oktatási intézmények is vannak. Kérdés, hogy az ellenőrző csapatok vajon nyilvánosságra is hozzák az okokat, hogy Arad mgyében például, miért ezek az iskolák, óvodák problémásak ebből a szempontból.

Néhány példa a megyei tanfelügyelőség listájáról, az oktatatási intézmények nevét románul közöljük: Grădinița”Samariteanul” Nr.23. Buteni (0%), Grădinița „Samariteanul” Nr. 11. Sâmbăteni (0%), Școala Primară „Sever Bocu” Șiștarovăț (0%), Grădinița „Gosen” Arad (0%), Grădinița Creștin-Ortodoxă Efremia Arad (0%), Grădinița „Samariteanul” Agrișu Mare (0%), Școala Primară Sfântul Ierarh Nicolae Arad (0%), Școala Gimnazială Tauț (18%), Școala Gimnazială Chisindia (9%), Liceul Teologic Penticostal Arad (13%), Școala Specială „Raza de Soare” Arad (16%), Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad (31%), Școala Gimnazială „Alexandru Mocioni” Birchiș (21%).

Categories: Aktuális, Slider