A mostohaapa tagadja, hogy felgyújtotta volna a kislány holttestét

A mostohaapa tagadja, hogy felgyújtotta volna a kislány holttestét

Azonosították a nyomozó hatóságok azt a kislányt, akinek a holttestére az egyik aradi temető közelében találtak rá vasárnap. A gyerek édesanyjának élettársát 24 órára őrizetbe vették, állítása szerint baleset történt.

Az ügyészek hétfőn közzétették a kislány robotportréját, és a lakosság segítségét kérték a személyazonosság megállapítására. A kezdeményezés sikerrel járt, ugyanis több személy is segítséget nyújtott az ügyben.

A keddre virradó éjszaka kihallgatták az édesanya élettársát, majd 24 órára őrizetbe vették, írja az Agerpres.

A 23 éves férfi azt mondta a kihallgatás során, hogy baleset történt. Állítása szerint fürdés közben a kislány elcsúszott, beütötte a fejét a kád szélébe és meghalt. A férfi elismerte, hogy ő vitte ki a holttestet oda, ahol később megtalálták, azt azonban tagadja, hogy megcsonkította, majd meggyújtotta volna.

A nyomozáshoz közel álló források szerint az édesanya mindeközben az aradi kórházba volt beutalva, harmadik gyermekének adott életet. Vasárnap tért haza az újszülöttel a kórházból. Mindkettejüket elhelyezték az Arad megyei gyermekvédelmi igazgatóság egyik központjában, az anyát később kihallgatják.

Az aradi törvényszéki ügyészség közleménye értelmében előbb egy részben szénné égett emberi láb darabjára bukkantak rá Buzsákban a temető közelében, egy félreeső földúton. Innen körülbelül 50 méterre találták meg az alsó végtagok nélküli, részben megégett holttestet és a tűz nyomait.

Fotó: aradi törvényszék

Categories: Aktuális, Slider