Faragó Péter az elszabadult energiaárakról: gyorsan lépünk

Faragó Péter az elszabadult energiaárakról: gyorsan lépünk

“A kormány órája” keretében magyarázatra hívták a képviselőházba Virgil Popescu energetikai minisztert, hogy mi az oka az energiaárak robbanásszerű növekedésének, mit akar lépni a kormány.

Faragó Péter RMDSZ-es parlamenti képviselő az Aradi Napnak elmondta, tudatában vannak, mennyire elszabadultak az árak, ezért hívták be a tárcavezetőt, aki a képviselőknek többek között azt is kifejtette, hogy a minisztérium “minden tőle telhetőt megtesz”, de az energiaárak nem a liberalizáció miatt ugrottak meg.

“Most isszuk meg a levét a sok évtizedes energia-stratégiai dadogásnak, tehetetlenségnek. Itt vannak az országban a gázmezők, lehetne olcsóbb az energia, de sajnos sosem született Romániában átfogó, hosszú távú koncepció. Az RMDSZ számára most prioritás a megfizethető lakossági ár, ezért sürgősen intézkedni kell. A kormány támogatni fogja az árakra legérzékenyebb családokat ” – magyarázta az aradi képviselő, aki szerint az európai zöld-politika most visszavágott: “az nem úgy van, hogy bezárjuk a bányákat, Németországban az atomerőműveket, aztán majd csak lesz valami. Európa is a biztosat kiadta a kezéből valami bizonytalanért. Én támogatom a fenntartható zöldenergia-politikát, csakhogy ezt lépésről-lépésre kell bevezetni úgy, hogy a bezárt, környezetszennyező erőművek termelésének pótlása biztosítva legyen. Az rendben, hogy védjük az erdőt, de hiányzik az alternatíva, miközben milliók fűtenek fával az országban. A fa pedig máris megfizethetetlen az emberek zömének. Az biztos, hogy az elkövetkező időszak zsebbe-nyúlósabb lesz mindenki számára.”

Categories: Aktuális, Slider