Aradi Magyar Napok: hogy ne érje meglepetés

Aradi Magyar Napok: hogy ne érje meglepetés

Szervezőkként arra törekszünk, hogy a hatályban lévő járványügyi szabályozásokat betartva, a lehető legbiztonságosabb keretek között tegyük elérhetővé mindenki számára rendezvénysorozatunkat. A jelenleg hatályban lévő szabályozások értelmében az Aradi Magyar Napok programsorozatának látogatása a következő feltételek mellett lehetséges:

1.) A Megbékélési parkban, valamint minden beltéren megszervezésre kerülő rendezvényen való részvételhez minden 6 évnél idősebb résztvevőnek rendelkeznie kell az alábbiak egyikével:

a.) 10 napnál régebbi oltási igazolás

b.) 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt

c.) 24 óránál nem régebbi negatív antigén teszt

d.) A koronavírus-megbetegedésből kigyógyultak esetében minimum 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolás

Ha az alábbiak egyikével sem rendelkezik, a Megbékélési parkban regisztrációs pontokat állítunk fel a szeptember 25-26. között zajló eseménysorozaton, valamint az ExperiDance Fergeteges – Sissi legendája előadáson, ahol a résztvevők felvehetik a belépést biztosító karszalagot, valamint élhetnek a gyorstesztelési lehetőséggel. A helyszínen elvégezhető gyorstesztek ára 20 lej.

Arra kérjük azon résztvevőket, akik a gyorstesztelési lehetőséggel szeretnének élni az ExperiDance Fergeteges – Sissi legendája előadáson, hogy szerdán, szeptember 22-én, 15:00 és 18:00 óra között érkezzenek a Sportcsarnokba, ahol erre lehetőséget biztosítunk. Az előadás 19:00 órakor kezdődik, de a torlódás elkerülése érdekében a kapunyitásra 18:00 órakor kerül sor.

2.) A  programpontokon való részvételt lázmérés és kézfertőtlenítés előzi meg.

3.) Az érvényes oltási igazolással rendelkező személyek karszalagot kapnak, melynek viselésével szabadon beléphetnek az Aradi Magyar Napok programsorozatára. A rendezvénysorozat teljes idejére érvényes karszalagokat az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének székházában már hétfőtől (szeptember 20.) igényelhetik a résztvevők 9:00-17:00 óra között. A karszalagot a helyszínen lévő regisztrációs pontoknál is igényelhetik.

4.) Arra kérjük a résztvevőket, hogy a torlódás elkerülése végett már az események előtt igényeljék a karszalagot. Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy a karszalagok a Magyar Napok programhelyszínein való szabad mozgást biztosítják, az illetékes hatóságok pedig ettől függetlenül az oltási igazolást bárki esetében ellenőrizhetik, ezért mindenkit megkérünk arra, hogy tartsa magánál az oltási igazolását papír vagy digitális formátumban.

5.) A bel- és kültéri rendezvényhelyszíneken a részvétel védőmaszk viseléséhez kötött.

6.) Az Aradi Magyar Napok rendezvényei európai védettségi igazolvánnyal és magyarországi védettségi kártyával egyaránt látogathatók. A résztvevők türelmét és megértését kérve arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a különböző szabályozásokat és óvintézkedéseket egymás biztonságának és egészségének megóvása érdekében, a törvényi előírásoknak megfelelően alkottuk meg.

Köszönjük megértésüket!

(Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Főoldal-5