IV. Szórvány Kulturális Karaván

IV. Szórvány Kulturális Karaván

Augusztus 15-én az Aradi Kamaraszínház és a békéscsabai Tabán Táncegyüttes Falusi ízek című folklór előadásával indul újra útnak az Aradi Kamaraszínház idei Szórvány Kulturális Karavánja. A Magyar Kormány támogatásával megvalósuló egyhetes turné során a Falusi ízek című előadást hat Arad megyei településen és Aradon láthatja majd a közönség.

A néptáncelőadás egyes műsorszámait a békéscsabai Kispipa Zenekar élő muzsikája kíséri. A néptánc, népzene és dalok mellett Gerner Csaba színész mesével, történetekkel, pajzán prózával színesíti az előadást, amelynek koreográfusai Farkas Tamás és Farkas Ágnes.

Az „Aradi Kamaraszínház – Szórvány Kulturális Karaván” program a Magyar Kormány által, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-én keresztül támogatott nagyszabású kulturális projekt keretében valósul meg 2019 óta. A támogatás folytatódik idén is, ezzel biztosítva a mintaprogram folytonosságát, lehetőséget teremtve arra, hogy az Aradi Kamaraszínház ismét házhoz vigye az anyanyelvi kultúrát. Az előadássorozat partnere az RMDSZ Arad Megyei Szervezete.

Az előadások ingyenesek, előzetes regisztráció nem szükséges.

A IV. Szórvány Kulturális Karaván augusztusra tervezett programja:

AUGUSZTUS 15 – KISPEREG, 20.00, SZABADTÉR

AUGUSZTUS 16 – FAZEKASVARSÁND, 21.00, SZABADTÉR

AUGUSZTUS 17 – SIMONYIFALVA, 21.00, KULTÚRHÁZ

AUGUSZTUS 18 – KISIRATOS, 20.00, SZABADTÉR

AUGUSZTUS 19 – NAGYZERIND, 21.00, SZABADTÉR

AUGUSZTUS 20 – ARAD, 20.00, NYÁRI SZÍNHÁZ

AUGUSZTUS 21 – NAGYIRATOS, 21.00, SZABADTÉR

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Főoldal-5