Az adósságban úszó közlekedési vállalat az igazgatói fotelt sem fizette ki

Az adósságban úszó közlekedési vállalat az igazgatói fotelt sem fizette ki

Az Aradi Közlekedési Vállalat (CTP) 2021. június 28-ig összesen 8,03 millió lejes adósságban úszik, a helyzetet, kötelező módon maga Claudiu Godja vezérigazgató tájékoztatta a helyi tanácsot a július 22-i ülésen.

A legnagyobb tételek közül, amellyekkell lóg a CTP megemlítjük a hiteleket, a bérkifizetéseket, a ki nem egyenlítette elektromos áram vagy üzemanyag számlákat.

Az independentul.com által kiszemezgetett, négyoldalas adósságlistán azonban szerepel többek között egy darab 3159 lejes irodai ergonomikus luxusfotel, 458 lejnyi festék a Color Plusnak, rádió-TV reklám, futárszolgálat, és sorolhatnánk a hasonló méretű cégek esetében aprópénznek számító tételeket, amelyeket föl sem kellett volna tüntetni.

A CTP-n belül uralkodó pénzügyi zűrzavart jellemzi, hogy a listára felkerült 8 lej adósság a Tera Acvila cégnek, vagy 28 lej az RTC Tora Tradingnek. És még egy: a Denissa vállalkozástól 7752 lejért vettek seprűket. Hétköznapi boltban a műanyag takarítóeszköz ára maximum 15 lej, magyarán a CTP több mint félezer seprűt szerzett be.

Fotó: archív

Categories: Gazdaság, Slider