Erre készüljön, ha gépkocsival, busszal indul Görögországba

Erre készüljön, ha gépkocsival, busszal indul Görögországba

A román külügyminisztérium tájékoztatja a Görögországba készülő állampolgárokat, hogy a nagyszámú utazó miatt torlódások és járműsorok alakultak ki a bolgár-görög határon levő közúti átkelőknél, ezért jelentősen megnőtt a várakozási idő, írja az Agerpres.

A szaktárca azt javasolja a polgároknak, hogy valamennyi határátkelőhelyet használják, illetve elutazás előtt bizonyosodjanak meg arról, hogy a görög hatóságok által előírt minden követelményt teljesítették, beleértve a regisztrációs adatlap (Passenger Locator Form) kitöltését, amelyben azt is meg kell jelölni, hogy melyik határátkelőnél szándékoznak belépni Görögország területére.

A román állampolgárok szükség esetén az athéni nagykövetség +302106774035-ös, valamint a szaloniki főkonzulátus +302310340088-as telefonszámán igényelhetnek konzuli segítségnyújtást.

A tárca javasolja a román állampolgároknak a http://atena.mae.ro, a http://salonic.mae.ro, a https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, a www.meteoalarm.eu, valamint a www.mae.ro weboldalak követését, illetve hogy használják a Călătoreşte în siguranţă applikációt (http://www.mae.ro/app_cs), amely hasznos utazási információkkal és tanácsokkal szolgál.

Categories: Életstílus, Slider