Oltják a kiskorúakat

Oltják a kiskorúakat

Több mint 5100, tizenkét és tizenöt év közötti gyermek kapta meg a koronavírus elleni oltást az elmúlt 72 óra alatt – jelentette ki szombaton Valeriu Gheorghiţă, a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság vezetője, erről az Agerpres számolt be.

“Június 2-ától mostanáig, gyakorlatilag az elmúlt 72 órában több mint 5100, tizenkét és tizenöt év közötti gyermek oltatta be magát. az oltáskampány kezdete óta pedig 114 ezernél több 16 és 19 éves tinédzsert és fiatalt immunizáltak már. Úgy vélem, ez egy erős jelzés a fiatal generáció részéről, mert bárhogy is nézzük, a gyerekek jelentik számunkra a jövőt” – mondta a katonaorvos a parlamentben szervezett Gyermekek szenátusa elnevezésű esemény megnyitóján.

Gheorghiţă emlékeztetett, hogy az Európai Gyógyszerügynökség javasolta a 12 és 15 év közötti kiskorúak beoltását is a koronavírus ellen. Elmagyarázta, azért tanácsos eme korosztály immunizálása is, mert sajnos vannak különböző krónikus betegségekben szenvedő gyerekek, akik emiatt a veszélyeztetett kategóriába tartoznak. Az egészséges gyerekek immunizálásával pedig csökken a vírus terjesztésének kockázata.

Categories: Aktuális, Slider