Elballagtak: “ha az élet citromot ad, készíts limonádét”

Elballagtak: “ha az élet citromot ad, készíts limonádét”

Többek között ezzel a bölcs üzenettel engedte el a péntek délutáni ballagáson a végzősök kezét Spier Tünde, a Csiky Gergely Főgimnázium igazgatója.

Mivel június 4. a Nemzeti Összetartozás Napja, az RMDSZ és az iskola úgy döntött, ballagjanak el a diákok rendhagyó módon a Szabadság-szobornál. A magyar iskolákra jellemző módon, minden osztály diáklányai más-más színű, de egyforma ruhában ballagtak ki a szoborhoz, a fiúk pedig szintén elegánsak voltak, csokornyakkendőt kötöttek.

Faragó Péter RMDSZ-es parlamenti képviselő, megyei elnök többek között emlékeztette a diákokat az átélt nehézségekre, mondván a pandémia miatt előfordult, “pénteken még azt sem tudtátok, hétfőn reggel elindultok-e az iskolába, vagy tanáraitokat, osztálytársaitokat továbbra is csak a számítógép képernyőjén láthatjátok.”

Útravalóként pedig azt tanácsolta, “az elkövetkező esztendőkben bármerre sodor is majd benneteket a magánélet, a szakmai kihívások sora, sose feledjétek, hogy magyarnak születtetek, csikys diákok vagytok”.

Ezt követően a diákoké volt a mikrofon, majd következett a díjátadás, Király Árpád marosi főesperes áldása, végül a remek záróhangulatról Falusi Mariann és a Sárik Péter trió gondoskodott.

Falusi Mariann és a Sárik Péter trió
Categories: Aktuális, Slider