A kényszervágás miatt áruhiány a CAI Kürtös üzleteiben

A kényszervágás miatt áruhiány a CAI Kürtös üzleteiben

Amint arról beszámoltunk, a megyei állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság (DSVSA) döntése értelmében a sertéspestis megjelenése miatt kényszervágásra kerül a CAI Kürtöshoz tartozó mácsai farm 20 ezer disznója. Az állatok egy részét speciális krematóriumban égetik el, de ennek kapacitása korlátozott, ezért a sertések zömét kénytelenek Mácsa mellett elásni.

Az ügy kipattanásakor Dimitrie Muscă, a CAI Kürtös többségi tulajdonosa-vezetője kijelentette, a kényszervágás áruhiányt okoz majd a cég üzleteiben. Erre nem sokat kellett várni, a héten már foghíjasok voltak a hűtőpultok, láthatóan hiányzott a megszokott hús-, hústermék-kínálat. A kispiaci üzletet már bezárták (hivatalosan tatarozzák) , a vasútállomás közelében lévő bolt szombati kínálata szokatlanul gyér volt és már cégtábla sincs a bejárat fölött. A mosóczi üzletben az elmúlt napokban szintén kongtak a húsos pultok, minden üzletben látszik, hogy az eladók igyekszenek a termékek egymás mellé való házagos helyezésével szépíteni a látványt.

A CAI Kürtös Arad, Temes és Bihar megyében összesen 32 üzlettel rendelkezik, várhatóan ezekből többet bezárnak a közeljövőben.

Annak a városi pletykának pedig nyilván semmi alapja nincs, hogy a közismerten PSD-szimpatizáns és Ion Iliescuval régi jóbarát Muscă agráripari birodalmának megtépázását politikai érdek vezényelné.

Categories: Gazdaság, Slider