Valaki szólhatott polginak, hogy pénteken ráült a puskaporos hordóra

Valaki szólhatott polginak, hogy pénteken ráült a puskaporos hordóra

Az pedig vélhetően Gheorghe Falcă liberális (PNL) EP-képviselő, ex-polgármester lehetett, hisz nélküle pártjában a széket sem merik arrébb tolni. Tény, a pénteki tanácsülésen, amikor a Régi Színház épületének elővásárlási jogáról szóló határozat-tervezet egyik oldalról sem kapta meg a kétharmados többséget: a PNL-nek nem kell az épület, az RMDSZ-nek, USR PLUS-nak, PSD-nek igen, a PMP tartózkodott a voksolásnál.

Călin Bibarţ PNL-s polgármester a szavazást követően megpróbálta kimosni, hogy pártjának frakciója miért nem akarja, hogy a város megvásárolja a műemléképületet. A szánalmas pénzügyi indokok – első körben mindössze 200 ezer euróról lenne szó – a jelek szerint a PNL-ben is kivágták a biztosítékot –, mert ma, hétfőn a polgármester váratlanul kifordította köpenyegét, és harcias nyilatkozatban akarja az épület megszerzését. Akár kisajátítás árán is, de ez már inkább píár-fogás, mint valóság. A polgármester “mosták kezeiket” váddal illette pártbeli kollégáit is: a kulturális tárcát és a megyei tanácsot, hisz korábban mindkettő visszautasította az elővásárlási jogot.

Tény, a PNL rájött, imázs szempontjából mekkorát bukhat, ha a többi párttal, civilekkel szemben egyedül marad a barikád túloldalán.

Az USR PLUS és a PSD rendkívüli tanácsülést akar az ügyben március 16-án.

Categories: Aktuális, Slider