Energiatakarékos lámpatestek Pécskán

Energiatakarékos lámpatestek Pécskán

Az Arad megyében tervezett árammegszakítások heti listáján februárban Óbodrog, Szederhát és Tornya, márciusban pedig Pécska szerepel szinte napi rendszerességgel.

Ennek oka a „Közvilágítás bővítése és hatékonyságának növelése Pécska városában és a hozzá tartozó falvakban” elnevezésű pályázat.

Antal Péter polgármester elmondása szerint a kivitelező cég jól halad ennek megvalósításával: eddig kicserélték közel az összes lámpatestet Óbodrogon és Szederháton, Tornyán pedig a munkálatok 85%-a készült el, egy szakasz maradt, amely összetettebb beavatkozást igényel a magaszfeszültségű vezetékekhez való közelsége miatt.

„Pécskán jól haladnak a cserékkel, naponta körülbelül 30 új LED-es fényforrást szerelnek fel, amelyek hatékonyabbak és takarékosabbak, erős és egyenletes fényt biztosítanak. Idáig hozzávetőlegesen 500 lámpatestet helyeztek használatba, ami a pályázatban előírtaknak körülbelül a negyede” – nyilatkozta Pécska város polgármestere, aki Facebook-oldalán rendszeresen közli, hol várhatóak árammegszakítások a munkálatok miatt.

Az elmúlt napokban a város Nagylak felőli bejáratánál dolgoztak, a Kis malom és a római katolikus temető környékén, innen haladnak tovább.

A 12 millió lejes, európai uniós beruházás keretében a közvilágítás szinte valamennyi izzóját lecserélik, emellett a jelenlegi 70,14-ről 74,24 kilométerre bővül a hálózat hossza.

Az önkormányzat a lakosság megértését kéri, hiszen a pályazat mindenki hasznára válik, célja a közvilágítás éves fogyasztásának csökkenése 40%-al.

Sinka Pál

Categories: Aktuális, Slider