Február 8-tól a “zöld településeken” megnyitják az iskolákat

Február 8-tól a “zöld településeken” megnyitják az iskolákat

Kedden 15.00 órától ült le tárgyalni Klaus Iohannis államfő többek között Florin Cîțu kormányfővel, miniszterekkel, államtitkárokkal, hogy megbeszéljék: több nyugat-európai ország mintájára végre Romániában is kinyithatnak-e az iskolák a második félévben, február 8-tól, vagyis mindössze hat nap múlva. A fő kérdés pedig az volt, milyen feltételekkel, hisz korábban több menetrend is született.

Az államfő ma 17.00 órakor sajtótájékoztatón jelentette be, hogy február 8-tól minden olyan településen kinyitnak az iskolák, amelyek fertőzöttség szempontjából “zöldek”.

Ami Arad megyét illeti: a megyei sürgősségi bizottság mai jelentése szerint a megyeszékhely (is) jelenleg “zöld”.

“Sárga” viszont Nagylak, Décs, Dézna, Szemlak, Kisjenő, Lippa, Karánd, Keszénd, Halmágy, Fakert (Livada), Ópálos, Soborsin, Szemlak, Nagyszintye, Öthalom (Vladimirescu), Zádorlak. “Piros” Raj (Brazii), Szépfalu (Frumuşeni), Menyháza, Marospetres, Pél, Tauc, Zabrány. A “sárga” településeken csak az óvodások, elemi osztályosok, nyolcadikosok és végzősök mehetnek iskolába. A “piros” településeken az óvodások és az I-IV. osztályosok. Mindenki más folytatja az online-oktatást.

Az Arad megyei listát vélhetően még ezen a héten frissíteni fogják káoszba tolva a diákot, szülőt pedagógust, akik csak az utolsó pillanatban tudják majd meg, hogy hétfőn elindíthatják-e iskolába, óvodába a gyermekeket.

Categories: Aktuális, Slider