Kampányzáró sajtótájékoztató

Kampányzáró sajtótájékoztató

Faragó Péter RMDSZ-es parlamenti képviselő, megyei elnök és Péró Tamás ügyvezető elnök beszélt ma délelőtt a december 6-i parlamenti választások fontosságáról, a kampány tapasztalatairól.

Faragó elmondta, mindamellett, hogy a koronavírus járvány miatt 2020 különleges esztendő, Romániában két választást – szeptember 27-én helyhatósági, december 6-án parlamenti – is le kell(ett) bonyolítani. Hangsúlyozta, a vasárnapi szavazás tétje hatalmas, hisz eldől, lesz-e erős magyar képviselet a parlamentben, s ezáltal a romániai magyarság bele tud-e szólni a döntésekbe, vagy a románok döntenek helyettünk.

“El kell menni szavazni, hogy erőt, összefogást mutassunk fel” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a járványhelyzet senkit se tántorítson el a szavazástól, hisz az a pár perc a szavazókörzetben semmiféle veszélyt nem jelent, ha mindenki betartja az előírásokat.

Péró Tamás kiemelte, hogy mennyire atipikus volt a kampány, hisz a különböző rendezvények elmaradása miatt az online-térbe kényszerültek, ugyanakkor tájékoztató leveleket is szétküldtek, call centert állítottak fel, hogy megkérdezzék a választók véleményét.

Elmondta ugyanakkor, azzal, hogy 2016-tól Faragó Péter személyében ismét volt parlamenti képviselője Arad megyének, sokkal több forrást, támogatást lehetett kilobbizni a magyarok által vezetett települések számára, de a Pécskai 2-es sz. Általános Iskola teljes felújítására is sikerült kb. egy millió eurót hozni a központi költségvetésből. A négy év alatt összesen 6 millió lej fejlesztési forrás jutott a magyarlakta településeknek. De kiemelte, remek a kapcsolat az anyaországgal, példaként említette az Aradon épülő bölcsődét – partner a református egyház –, ugyanakkor a parlamenti képviseletnek köszönhetően más támogatások is érkeztek Arad megyének.

Categories: Aktuális, Slider