Házkutatások két bűnszervezetnél

Házkutatások két bűnszervezetnél

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Osztály Aradi Csoportja (DIICOT-BTA) ma két bűnszervezetre is lecsapott: az egyik bankkártya tulajdonosk adatait lopták el, a másik pedig migránsokat csempészett át a román-magyar határon, majd vitte őket Ausztriába, Németországba, áll a közleményükben.

A bankkártyások informatikai módszerekkel jutottak hozzá az adatokhoz, főleg olyanoktól lopták el, akik online vásároltak vagy fogadóirodáknál fizettek. De horogra akadt egy szállodai alkalmazott is, akit azzal vádolnak, hogy az ott megszálló vendégek kártyaadatait jegyezte fel. Hat személyt kísértek be kihallgatásra.

A embercsempész-banda esetében két lakásban került sor házkutatásra, ellenük a vád, hogy 2019-2020 között több alkalommal is átjuttatak migránsokat a román-magyar határon. Az akció során elfogtak 92 külföldi állampolgárt, akik átszállításra vártak. Az ügy felgöngyölítésében a DIICOT együttműködött a magyarországi, az osztrák és a német hatóságokkal. Hét gyanúsítottat kísértek kihallgatásra.

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider