Dagad a tesztbotrány: a megyei kórház egyik igazgatójánál is házkutattak

Dagad a tesztbotrány: a megyei kórház egyik igazgatójánál is házkutattak

Amint arról szerdán beszámoltunk, a törvényszék melletti ügyészség a tisztiorvosi szolgálatnál (DSP) és a megyei kórházban is tartott házkutatást a koronavírus-tesztelések körüli nyomozás ügyében. Csütörtökön már hét magán lakcímre is kivonultak a nyomozó ügyészek, többek között Mircea Onel, a megyei kórház orvos igazgatójának otthonába is. Őt feketén végzett koronavírus-tesztekkel vádolják.

Az ügyészség természetesen egyelőre nem árul el részleteket, de azt tudni, hogy az érintett személyekkel kapcsolatban a vádak között szerepel hatalommal való visszaélés, szolgálati hanyagság, koronavírussal kapcsolatos rendelkezések semmibe vétele, okmányhamisítás stb.

Onel nevét kapcsolatba hozták egy halálesettel is: állítólag egy 64 esztendős lelkipásztort a kórházba szállításakor nem végeztek koronavírustesztet, mert a hivatalos verzió szerint nem voltak ilyen tünetei. Ugyanakkor a nyomozó ügyészek a pénzügyeit is vizsgálták, vannak-e szponzorizációs szerződései, rendelések, egyéb akták, de szerinte semmi ilyet nem találtak.

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider