Kelemen Hunor Aradon: politikai stabilitás kell az országnak

Kelemen Hunor Aradon: politikai stabilitás kell az országnak

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke idén is megtiszteli jelenlétével az október 6-i megemlékezéseket. A programja az aradi szervezet székházában sajtótájékoztatóval kezdődött.

Faragó Péter parlamenti képviselő, megyei elnök előbb október 6. jelentőségéről beszélt, megemlítve, sajnos idén nem a megszokott körülmények között kerül sor a megemlékezésekre. De azt is elmondta, habár az RMDSZ-nek továbbra is öt polgármestere van a megyében, Nagyszintye elvesztése fájó, hisz csak 13 szavazaton múlott a hatodik polgármesteri hely megszerzése. Kitért arra is, hogy a megyei tanács alakuló ülésén lemond mandátumáról, és a december 6-i parlamenti választásra összpontosít, hisz ő vezeti a megyei listát.

Kelemen Hunor szerint jó eredmények születtek az RMDSZ számára a helyhatósági választásokon, ám a kérdést árnyaltan kell kezelni, hisz sem Brassóban, sem Temesváron nem sikerült mandátumokat szerezni. Megemlítette, hogy a parlamenti induláshoz már több mint 130 ezer támogató aláírást gyűjtöttek, reméli, hogy hasonló eredmény születik, mint 2016-ban. Az RMDSZ két üzenettel fog kampányolni, amelyek szorosan összefonódnak: az egyik a magyarságot szólítja meg, a másik pedig egy hihető, reális programról szól, amelynek célja Románia modernizálása.

Reméli, hogy a választásokat követően végre politikai stabilitás lesz az országban, hisz az elmúlt nyolc évben tíz kormány irányított. “Számunkra egy jobb-közép koalíció lenne jó”, mondta a választásokat követő kormányalakítással kapcsolatban.

Kijelentette, jó volna Aradon megőrizni a magyar alpolgármesteri tisztséget, hisz ennek hagyománya van, a hagyományokat pedig őrizni kell. Az érintett pártok között még folynak az egyeztetések, ezért nem kommentálta a kialakult patthelyzetet.

Categories: Aktuális, Slider