Németországi rizikó-lista: Arad nincs rajta

Németországi rizikó-lista: Arad nincs rajta

Frissítette Németország a járványügyi szempontból biztonsági kockázatot jelentő térségek jegyzékét, amelyre Kolozs és Fehér megye is felkerült – közölte a külügyminisztérium, amelyet az Agerpres idézett.

A tárca tájékoztatása szerint a főváros mellett jelenleg a következő megyék minősülnek kockázatot jelentő régióknak: Fehér, Bákó, Bihar, Brăila, Brassó, Krassó-Szörény, Kolozs, Kovászna, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Prahova, Vaslui és Vâlcea.

A listán szereplő régiókból Németországba érkező személyeknek – állampolgárságtól függetlenül – 14 napig karanténba kell vonulniuk. A korábbi intézkedésekkel ellentétben október elsejétől kezdődően nem lehet már az országba érkezést megelőzően végzett negatív teszteredménnyel kiváltani a karantént. A legfrissebb intézkedéseknek megfelelően abban az esetben lehet 14 napnál korábban felfüggeszteni a karantént, ha az országba való érkezést követő 5. napon vagy később, az illető személy elvégez egy tesztet, és az negatív lesz. A tesztelés ingyenesen elvégezhető a családorvosnál vagy a helyi egészségügyi hatóságoknál az érkezéstől számított tíz napon belül.

A külügyi tárca figyelmeztet ugyanakkor, hogy mindez azokra a személyekre is vonatkozik, akik ugyan a listán nem szereplő romániai megyékből utaznak Németországba, de valamely kockázatos régiónak tekintett megyében szállnak fel a repülőgépre, írja az Agerpres.

Fotó: illusztráció

Categories: Környékünk, Slider