Szabadidő- és pihenőpark Pécskán

Szabadidő- és pihenőpark Pécskán

Megkezdődtek a földmunkák Pécskán az új szabadidő és pihenőpark területén. A park közel öt hektáron terül majd el a Maros jobb partjának közelében, a Bivalyfarm szomszédságában egy, jelen pillanatban kihasználatlan, lepusztult területen. A beruházást a Regionális Operatív Program 2014-2020 keretében finanszírozza az Európai Unió.

A munkálatok során 4.500 négyzetméternyi terület kerül beépítésre, fejlesztésre: sétányok, sportpályák, pergolák, illemhelyek, ingyenes wi-fi, térfigyelő kamerák, padok, szemetes kosarak, kerékpártárolók, világítás, locsolási rendszer a zöldövezetnek, piknikező helyek, parkoló, aszfaltos út a parkig stb. Készül egy multifunkcionális sportpálya (kézilabda, kosárlabda, foci), de lehet majd asztaliteniszezni, sakkozni, ugyanakkor épül két játszótér is a gyerekeknek: egyik három éves korig, a másik a nagyobbaknak. A szökőkút 13 függőleges vízfúvóval rendelkezik majd.

„A teljes beruházás emelni fogja a térség értékét, ahol a jövőben a gyógyfürdő turizmust szeretnénk meghonosítani” – nyilatkozta az Aradi Napnak Antal Péter polgármester.

Miodrag Stanoiov alpolgármester, Antal Péter polgármester
Categories: Életstílus, Slider