Exponenciális növekedés esetén újra bevezetik a szükségállapotot

Exponenciális növekedés esetén újra bevezetik a szükségállapotot

A szükségállapot újbóli bevezetésével kapcsolatban Nelu Tătaru egészségügyi miniszter ma Konstancán azt mondta, az erre vonatkozó döntés a koronavírusos megbetegedések számától függ, de egyelőre nem tervez ilyen intézkedést, adta hírül az Agerpres. A miniszter kifejtette: a szükségállapotot akkor vezetik be újra, ha “egyik napról a másikra, exponenciálisan megugranak az esetszámok”, ami túl nagy terhet ró a sürgősségi osztályokra.

Azt is elmondta, kedden például 11.800 elvégzett tesztből 397 volt pozitív, míg egy nappal korábban 4800 tesztből 250. Ez azt jelenti, hogy az elvégzett tesztek 5-6 százaléka pozitív a napi értékelések alapján. Hozzátette: azokban a megyékben nőtt az esetszám, ahol a lakosság mozgása intenzívebb volt.

Nelu Tătaru arra kérte az embereket, hogy tartsák be a távolságtartásra és higiéniára vonatkozó szabályokat, még akkor is, ha erre jelen pillanatban nincs törvény. “Ugyanazokat a szabályokat kell betartanunk, amelyeket eddig is” – nyomatékosította az egészségügyi miniszter.

Categories: Aktuális, Slider