Aradi Kamaraszínház: gyermekelőadás, koncert, kabaré

Aradi Kamaraszínház: gyermekelőadás, koncert, kabaré

Július elején gyermekelőadással, népzenei koncerttel és kabaréval folytatódik a nyári évad az Aradi Kamaraszínházban. A szabadtéri előadások sorában a szabadkai Juhász zenekar két koncerttel örvendezteti meg az aradi közönséget, majd Aradi Tibor humorista főszereplésével elstartol a Kabarévasárnapok sorozata. Az előadások helyszíne az Arad Megyei Kulturális Központ nyári színpada (Baritiu utca 16. szám).

Július 2-án, csütörtökön 18 órakor a gyermekeknek zenél a Juhász Zenekar. A szabadkai együttes Heje-huja vigalom című gyerekkoncertjén népdalok, megzenésített gyermekversek és népszerű gyermekdal-feldolgozások szólalnak meg szerte a Kárpát-medencéből. A zeneszámok alatt a gyermekek közelebbről megismerkedhetnek különböző érdekes hangszerekkel, így a koncert közelebb hozza a népzene és a népdalok világát a legfiatalabbakhoz. A szabadkai együttes előadása már bejárta az egész Vajdaságot több száz gyermeknek szerezve felejthetetlen élményt, most az aradiak is részesülhetnek benne.

Július 2-án, csütörtökön 20 órakor a gyermekelőadást a Juhász Zenekar jubileumi koncertje követi. A szabadkai együttes tagjait az együttmuzsikálás öröme, a hagyományápolás és a magyar népzene szeretete hozta össze 20 évvel ezelőtt. Azóta a Vajdaság egyik legismertebb, legkiemelkedőbb népzenei együttesévé váltak. Számos díjat, elismerést szereztek nemcsak otthon, hanem Magyarországon és Európa-szerte. Önálló lemezeik autentikus népzenei összeállításokat tartalmaznak, ugyanakkor több kortárs táncszínházi darabhoz szereztek zenét. A Juhász Zenekar több éve együttműködik az Aradi Kamaraszínházzal is. Az együttes jegyzi például a tizenhárom aradi vértanú emléke előtt tisztelgő 13 című különleges kortárs táncjáték zenéjét, valamint a zenekar élő zenei játéka kíséri az Aradi Kamaraszínház A Zördög című vígjátékát is. A Juhász Zenekar tagjai: Juhász Gábor (hegedű, prímtambura, ének), Juhász Gyula (brácsa, tamburakontra), Vas Endre (hegedű), Dvorácskó Szebasztián (nagybőgő), Ölveczky Tamás (klarinét, harmonika).

A gyermek- és jubileumi koncert után július 5-én, vasárnap 20 órakor kabaréesttel várjuk a nézőinket. A Kabarévasárnap az Aradi Kamaraszínház új sorozata, amellyel reményeink szerint havonta jelentkezünk. Aradi Tibor humorista ezúttal Varga Ferenc Józsefet látja vendégül. Aradi Tibor és Varga Ferenc József neve 1992 óta elválaszthatatlan a kabaré és a stand up humor világában. A Mikroszkóp Színpadon és a különböző tévéműsorokban, később a Rádiókabaréban is szinte mindig egymás mellett tűntek fel. A népszerű humorista páros csaknem két évtizedes közös munkásságuk legnagyobb sikerszámait szerkesztették humorestjükbe.

A Juhász Zenekar gyerekkoncertjére 5 (egységes ár), a Juhász Zenekar 20 jubileumi előadására, valamint Aradi Tibor és Varga Ferenc József humorestjére 15 (teljes árú), 10 (nyugdíjas, egyetemi hallgató), illetve 5 (diák) lejes áron válthatók jegyek online, a www.biletmaster.ro oldalon. Akinek nincs lehetősége online vásárlásra, jegyigényét jelezheti telefonon a nagyszínház pénztárában a 0257 280 016-as számon, jegyét pedig felveheti az előadás előtt egy órával a helyszínen. Telefonos jegyfoglalás hétfőtől péntekig 10 – 16, szombaton 10 – 12 óra között.

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye.Vezető fotó: Juhász Zenekar)

Varga Ferenc József, Aradi Tibor
Categories: Életstílus, Slider