Félmegoldások új sétálóutcákra

Félmegoldások új sétálóutcákra

Három évtized kevés volt Arad többségi román városvezetésének, hogy a Forray (Meţianu) mellett legalább még egy utcát átadjanak a belvárosban a gyalogosoknak. Koncepcióval, üzleti, kulturális, szórakoztató stb. tervcsomaggal.

A pártján belül (PNL) újabb mandátumra nem javasolt Călin Bibarţ megbízott polgármester viszont a június 5-i városi tanácsülésen új sétálóutcák kialakítására terjeszt elő határozat-tervezetet.

A javaslat szerint május 1-október 31. között, naponta 10.00-24.00 között átadják a gyalogosforgalomnak a Szabadság-téren (A.Iancu) a szobor mögötti (Gr. Alexandrescu-Tr. Dobra) szakaszt, a Megyeház utcát (1 Decembrie 1918), valamint kísérleti jelleggel minden hétvégén péntek 14.00 órától vasárnap éjfélig a Vörös templom mögötti Luther-teret. A félmegoldások, amennyiben megszavazzák, nem jelentenek új sétálóutcákat Aradnak, csupán közlekedési káoszt, ráadásul a vendéglősök sem gondolkodhatnak fejlesztésekben – legfeljebb a mobil árusok örülhetnek –, hisz éjfélkor vissza kellene állítani a rendet.

Fotó: a szobor mögötti útszakasz is a gyalogosoké lesz (archív)

Categories: Aktuális, Slider