Számítógépek erdélyi magyar gyerekeknek

Számítógépek erdélyi magyar gyerekeknek

Szeretetvonal – digitális oktatás címmel indult országos, átfogó projekt, amelynek keretében magyar gyerekeknek gyűjtenek számítógépeket, táblagépeket, okostelefonokat. Az eszközökre az online oktatásban való részvétel miatt van szükség, mert sok gyermeket az eszközhiány akadályoz a tanulásban. A programot a Magyar Szülők Szövetsége kezdeményezte, a digitális eszközök egyenesen a rászoruló gyerekekhez kerülnek, ebben a történelmi magyar egyházak segítenek. Hozzájuk futnak be az igénylések a családok részéről, a kiszállításban a futárcégek és szeretetszolgálatok segítenek. „A szövetség csupán a kapcsolatot teremti meg Ön és a rászoruló gyerek között” – írták közleményükben. „Az elmúlt időszakban nagyon sokan keresték meg a Magyar Szülők Szövetségét jelezve: nehézséget okoz az online tanulásban való részvétele a gyerekeknek. Sok családban van számítógép, okostelefon, de két-három iskolás gyerek esetében már eszközhiány lép fel. Sokszor a szülők is otthonról kell hogy dolgozzanak, amikor az online órák zajlanak” – érveltek a kezdeményezés szükségessége mellett.

Sok erdélyi vállalkozó és magánszemély ajánlott már fel eszközöket, de rengeteg segítségre van még szükség. Ezért, ha van olyan jó állapotban levő laptopja, táblagépe, okostelefonja, teljesen felszerelt számítógépe, amit már nem használ, vagy amit nélkülözni tud, kérik, adja azt át egy olyan gyereknek, akinek szüksége lesz rá az online oktatásban. Figyelmeztetnek, sérült, javításra szoruló, hiányos készüléket nem fogadhatnak el.
A felajánlásokat az mszulok@gmail.com e-mail-címen lehet jelezni, a szülői szövetség ígéri, munkatársaik felveszik a segíteni vágyókkal a kapcsolatot.

(Forrás: korona.rmdsz.ro)

Categories: Aktuális, Slider