Pécskai cég újítja fel, bővíti az Aradi Kaszinót

Pécskai cég újítja fel, bővíti az Aradi Kaszinót

Arad Városi Tanácsának március 20-i ülésének napirendjén szerepel az Aradi Kaszinó rendezési tervének (PUZ) megszavazása. Miután a város érthetetlen okokból nem élt a műemléképület elővásárlási jogával, az ingatlan a telekkel együtt a pécskai Arsat Industrie kft. tulajdonába került, piaci információk szerint 600 ezer euró körüli összegért.

A többek között a világ vezető repülőgyárainak bedolgozó, de elektromos scootereket is gyártó cég két tulajdonosa, Valerica és Cătălin Ghinea nagy terveket sző az Aradi Kaszinó köré: a régi épületet eredeti formájában megújítják, s amint a mellékelt látványtervből is kiderül bővítik, de új épület is terveznek a szomszédságában.

A tulajdonosok modern, multifunkcionális épületegyüttest szeretnének, amelyben vendéglő, kaszinó, kiállító terem, rendezvényterem is helyt kap, de az új szárnyban irodák is lesznek. A beruházást az Arsat saját forrásból valósítja meg.

Az 1991-ben alapított pécskai cég a pénzügyminisztérium honlapján elérhető adatok szerint a 2018-as esztendőt 6,4 millió lejes nettó profittal zárta.

Categories: Aktuális, Slider