December 3-tól káosz a megyei buszközlekedésben: Kisiratos máris kilépne

December 3-tól káosz a megyei buszközlekedésben: Kisiratos máris kilépne

Szerdától Arad megyében 40 buszvonalon – a 86-ból – egyetlen jármű sem közlekedik, miután a korábbi PSD-kormánynak köszönhetően a megyei buszközlekedés már nem közfeladat a megyei tanácsok számára, hanem kereskedelmi tevékenység lesz. Magyarán: az Arad Megyei Tanács december 1-től nem finanszírozhatja a közlekedési vállalat (CTP) járatait, a cég piaci árat fog kérni az utasoktól.
Péró Tamás RMDSZ-es megyei tanácsos az Aradi Napnak ma elmondta, hogy azokon a települések, amelyek már beléptek a közszállítási egyesületbe (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public – ADI Transport) a járatok, megállók maradnak december 3. után is, a kérdés, hogy mennyit kell fizetni majd a buszjegyért. A helyi tanácsok szubvencionálhatják a jegyárakat, ám erre tanácsi határozat, költségvetés-kiegészítés szükséges, szerződés a szolgáltatóval.
A megyei tanács a keddi ülésén hozta meg a szükséges határozatokat, időt sem hagyva a településeknek a változás előkészítésére.
“Nem minden település lépett be mostanáig az ADI Transportba” – magyarázta Péró Tamás. – “Vagy mert nem volt pénzforrásuk hozzá, vagy mert a községet, a hozzá tartozó falvakat már magán szolgáltató látja el, vagy mert saját maga akarja megoldani a buszjáratok üzemeltetését. A megyei tanács a 40 kieső buszvonalra hét csomagban írt ki pályázatot, de csak az egyikre volt jelentlező: december 3-tól a Transdara szállít az Arad-Horia (Újpanád), Arad-Sofronya, Arad-Szentpál, Soborsin-Lippa-Arad vonalakon. Egyelőre nem lesz buszjárat, például az Apáti-Bélzerind-Tőzmiske-Kisjenő, a Kisjenő-Ágya, vagy a Kisjenő-Szapáryliget vonalakon.
Tőzmiske nem tagja az ADI Transportnak, de már jelentkeztek felvételre.
A megyei tanácsi döntés alapján a CTP a buszokat lepasszolja a települések tulajdonába, majd visszabérli használatba, ám költségmegosztást homály fedi.
De van, aki már belépett az ADI Transportba, most pedig legszívesebben menekülne. Korondi Erika, Kisiratos polgármestere az Aradi Napnak azt nyilatkozta, nekik nem kell a busz, mert még nincs leírva, hogy a jármű mennyi veszteséget termel majd a községnek egy hónapban. Ráadásul támogatniuk kellene az ingyenes utazásokat, jegyeket, miközben volt olyan nap, hogy a busz egyetlen utassal érkezett. “Inkább kilépünk az ADI Transportból, és megbízunk egy magáncéget a szolgáltatással” – jelentette ki, hozzátéve, “a jövő hét elejére berendeltek a megyei tanácshoz, hogy írjuk alá az okmányokat, de még azt sem beszélték meg velünk, hogy például, az eddigi buszmenetrend megfelel-e a lakosságnak”.
A buszjárat-cirkusz nem érint olyan településeket – például, Pécska, Nagyiratos –, ahol a Transdara fuvaroz már évek óta.

(irházi)

Fotó: buszok a CTP udvarán

Categories: Aktuális, Slider