ADR Vest: uniós források felhasználása Arad megyében

ADR Vest: uniós források felhasználása Arad megyében

A Nyugati Fejlesztési Régió (ADR Vest) temesvári központja ma sajtóutat szervezett annak bemutatására, hogy három jelentős uniós projekt miként valósul meg Arad megyében. Az első állomás Pécska volt, ahol az Arsat új gyártóüzemét látogatták meg a résztvevők. A cég 4,5 millió lej vissza nem térítendő támogatást kapott hét modern CNC eszterga, más gépek vásárlására, amelyek segítségével már beszállítói, többek között az Aibusnek, a Boeingnek és a Rolls Royce repülőgép motorokat gyártó üzemének. De a pénzből napelem-parkot építettek, a szükséges számítógépes programokat vásárolták meg. “Zárójelként” a cég vezetői beszéltek az új elektromos rollerükről is, amelyet a napokban Los Angelesben mutattak be, és amellyel betörnének az USA piacára.
Másodikként az Astra Személyvagongyár villamos üzeme következett. Arad Polgármesteri Hivatala 99,46 millió lej millió lej vissza nem térítendő összeget pályázott 20 régi villamos villamos felújítására és nyolc új jármű vásárlására, az e-ticketing jegyrendszer kiépítésére, a járművek GPS-lokalizárására, a 18-as vonalán a Konfekció és Alfa-negyed közötti 3,2 km vágány megújítására.
A turné a Kultúrpalotánál zárult. Szintén a polgármesteri hivatal itt 15,79 millió lej vissza nem térítendő uniós hitelt kapott az ADR Vest-en keresztül a műemlék épület felújítására.

Az Arsat új esztergagépei

Az USA piacát megcélzó roller

Categories: Gazdaság, Slider