Kosz, ócska konyhai gépek, kétes minőségű termékek a Carrefour láncnál

Kosz, ócska konyhai gépek, kétes minőségű termékek a Carrefour láncnál

Egy sorozatos ellenőrzési akció során óriási tisztasági, árukezelési, minőségi problémákra bukkant a fogyasztóvédelem (ANPC) a Carrefour szupermarket lánc romániai boltjaiban, jelezte az economica.net. A helyzet annyira súlyos lehet, hogy a Carrefour itteni vezetőségének az ANPC-vel való megbeszélésén részt vett Jean Richard Latour, a cég igazgatótanácsának elnöke, aki minden támogatást megígért a hiányosságok kiküszöbölésére.
Az ANPC többek között megállapította, hogy a kész- vagy félkész ételek hűtőpultjait nem takarítják ki, a használt konyhai eszközök, a húsdarálóktól a kanalakig kopottak, rég túllépték a használati idejüket, nem megfelelő az árukezelés, piszkosak a sütők, hűtők, fagyasztók, a baromfihúst 0-4 C-fok helyett 6-7 C-fokon tárolták, ellentmondás a friss élelmiszer állapota és a minőségi besorolás között. A Carrefour megígérte, hogy ütemterv szerint orvosolják a hiányosságokat, cserélik le a gasztro-részlegek gépeit, felszerelését.
Korábban a Carrefourt már megbüntették 10 ezer lejre, és az ANPC újabb büntetéseket lengetett be, amennyiben nem ültetik gyakorlatba az ígéreteket.

Categories: Gazdaság, Slider