Faragó Péter: mielőbb új kormány kell

Faragó Péter: mielőbb új kormány kell

“Amint azt már elmondtuk, bizonyos feltételekkel az RMDSZ hajlandó bizalmat szavazni az új kormánynak. Ezek között az egyik leglényegesebb, hogy a törvények vagy törvénymódosítások a parlamentben szülessenek meg, nem pedig a kormányüléseken. A másik, amihez szintén ragaszkodunk, hogy ne módosítsák a választási törvényt, maradjon egyfordulós a polgármesterek megválasztása. Úgy vélem, a választópolgárok az első fordulóban is tudják már, ki a legalkalmasabb a településük vezetésére, nincs szükség politikai játszmákra” – nyilatkozta az Aradi Napnak Faragó Péter parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke.
Úgy véli, a miniszterjelölteknek a parlamenti bizottságokban való meghallgatása szakmai alapon kell történjék, “mi sem támogatunk olyan jelöltet, aki nem felel meg szakmailag”.
“Nagyon fontos, hogy a PNL egy éves kormányzásban gondolkodjék, mi csak ezt fogjuk támogatni, hisz egy esztendő alatt három választást kell levezényelni, s még fontosabb, hogy mielőbb megszülessen a költségvetés-kiegészítés, majd decemberben a parlament meg is szavazza a 2020-as büdzsét. Képtelenség ilyen bizonytalanságban tartani a településeket” – magyarázta.
Faragó Péter megjegyezte, hirtelen eltűnt a román pártok kívánságlistájáról az előrehozott választások, ami racionális hozzáállásnak felel meg.

Categories: Aktuális, Slider