Kötetbemutató: Arad, a magyar Golgota

Kötetbemutató: Arad, a magyar Golgota

Rém nehéz egy magyar történelmi tragédiáról szóló kötetet lazább, emészthető módon bemutatni a közönségnek, de Horváth Leventének, a kötetet kiadó Szabadság-szobor Egyesület ügyvezető elnökének ez mégis sikerült csütörtökön délután a Csiky Gergely Főgimnáziumban. Nem véletlenül jegyezte meg a szokottnál dérebb közönség láttán, hogy”ma egy könyvbemutató inkább nyugdíjas találkozó”. De azt is elmondta, hogy az egyesület fő célja, hogy a hasonló helytörténeti kötetek sorával ápolja az aradi magyar hagyományokat.
Házigazdaként sajátos hangulatot biztosított az eseménynek, amelynek keretében sorban beszéltek saját írásaikról a jelen lévő szerzők, Király András, Puskel Péter, Lehoczky Attila, dr.Muntean Tibor, Fazekas József, Ujj János és végül, de nem utolsó sorban a meglepetésvendég, dr. Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem rektor helyettese osztott meg néhány érdekes és izgalmas, kevésbé ismert tényt a ’48-as forradalomról.
A kötet szerkesztője Király András, a nyomdai előkészítés pedig a pont csütörtökön születésnapját ünneplő Nagy István munkája.

Vezető fotón: Horváth Levente


Király András


Puskel Péter


Lehoczky Attila


dr.Muntean Tibor


Fazekas József


Ujj János


dr.Zakar Péter

Categories: Életstílus, Slider