A megyei kórházban lehet csalni, lopni, úgyis a feljelentőt büntetik

A megyei kórházban lehet csalni, lopni, úgyis a feljelentőt büntetik

Az Aradi Nap is megírta július 15-én, hogy az Arad Megyei Kórházban vizsgálatot indított a fenntartó megyei tanács, miután több beteg is panaszkodott, hogy a belgyógyászaton az egyszerhasználatos perfúziós tűket és csöveket többször is használják, előfordult, hogy hat napig nem cserélték ki ezeket a betegeknél. Az Agerpres híre szerint a vizsgálat most lezárult és a kórházban senkit nem büntettek meg azért, mert több alkalommal is belenyomta a betegekbe az egyszerhasználatos tűket. Kivéve dr. Mihaela Glisici-et, aki írásbeli megróvásban részesült, amiért az egész ügyet feldobta. A vád szerint nem volt kollégiális, nem tartotta be a szakmai, etikai előírásokat, ráadásul ő bújtatta fel a betegeket, hogy tegyenek feljelentést a kórházat fenntartó megyei tanácsnál. Glisici perre vitte a dolgot, a jogerős ítéletre még várnia kell.
Pénzbüntetést kapott a belgyógyászat főnővére, de ő sem azért, mert többször bevetették az egyszerhasználatos perfúziókat, hanem mert 5.200 lejes hiányt találtak a raktárkészletben. Az érintettnek az összeget részletekben vonják le a béréből.
Iustin Cionca megyei elnök pedig rendteremtés helyett mossa kezeit mondván, hatásköre eddig terjed és “reméli”, hogy hasonló esetek nem ismétlődnek meg.

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider