Az erdőhegyiek belekóstoltak Albániába

Az erdőhegyiek belekóstoltak Albániába

A kisjenöi RMDSZ idén Albániába szervezte a már megszokott nyárvégi kirándulását. A kalandos és kimerítő út után Ksamilban, a gyönyörű Jón-tenger partján fekvő városban foglalták el a szállást a kirándulók. A kilenc napos kirándulás első napjai fürdéssel, napozással, pihenéssel teltek el, nem meglepő módon, hiszen a táj szépsége magával ragadott mindenkit.
Az idei kirándulás egyik különlegessége az a magyar est volt, amelyen magyar zenére táncoltak és mulattak a szórakozni vágyók Ksamil városában, az est sikerét jól mutatja, hogy még az albán házigazdák is bekapcsólodtak a táncba és a mulatozásba. Ezen az estén köszöntötték a születésnapjukat ünneplőket tortával és nagy mennyiségü jókedvvel. Hajnalig folyt a mulatság, hálás köszönet jár Papp Attilának, aki szolgáltatta a talpalávalót.
Vasárnap a társaság Korfu szigetét vette irányba. A másfél órás hajóút után Jámbor Zita idegenvezető szívélyes kalauzolásával a kirándulók meglátogatták a Sziszi kastélyt és az óvárost. A haza vezető úton mindenki csodálattal beszélt a kastély és a óváros magával ragadó és egyedi hangulatáról.
Ezt követte az úgynevezett “szafari” nap, ahol nyitott terepjárókon utazva 1000 méter magasból csodálták a kilátást. A nap folyamán meglátogattak egy templomot, majd egy autentikus albán családi házat, ahol helyi specialitások vártak kóstolásra a terített asztalon. A kóstolások után indultak a terepjárok tovább és végül egy motort és embert próbáló út után egy ugyancsak helyi gazda várt mindenkit finom ebéddel. Utána leereszkedve a hegyről egy csodálatos öbölben álltak meg a túrázók ahol két órát töltöttek a kristálytiszta vizű tenger partján. Este fáradtan de gyönyörű élményekkel gazdagodva tértek a szállásra.
Mivel hosszú volt az út haza felé, a kirándulók megálltak Macedóniában is, ahol egy egy napos pihenőt tartottat az ohridi tónál. Tiszta vizű tó, gyönyörű város és újabb szép élmények fogadták a túrázókat.
Köszönet jár Papp Attilának a szállításért és a “zenei szolgáltatásokért”, valamint a nagyiratosi barátoknak, akik már nem először választották ezt a társaságot és ezt a kirándulást. Köszönetet érdemelnek a főszervezők, Biró Zoltán, Biró Márta, Ozsvár András és Ozsvár Mónika, akik megszervezték ezt a kirándulást is, és köszönet jár mindenkinek akik ezt a kirándulást választják évről évre.

Molnár Ferenc
RMDSZ iroda, Kisjenő

Categories: Életstílus, Slider