Italkóstolások az Aradi Magyar Napokon

Italkóstolások az Aradi Magyar Napokon

Balla Géza Pincészet

Dr. Balla Géza a következő tételeket mutatja majd be az Aradi Magyar Napok keretén belül, szeptember 27-én, pénteken, 17 órától, a nagysátorban, a Román-Magyar Megbékélési Parkban: Magyarádi Mustos 2018, Furmint Sziklabor 2017, Rose Cuvée 2018, Kadarka 2017, Feketeleányka 2017, Cabernet Franc Sziklabor 2016.

Balla Géza Pincészete minőségi boraival ismertette meg magát az egész világgal. Arad-Hegyalja, Ménes a vörösborairól híres, itt 75 hektáron művelik a szőlőt, legfőképp kék szőlőt termesztenek. Borai jellegzetesek, tüzesek, különleges karakterrel rendelkeznek, nem hasonlíthatóak össze más borvidék boraival. A borkóstoló alkalmával ezeket a zamatos ízeket kóstolhatják meg az érdeklődők. A ménesi bor “…szikrát ad a szerelemnek,/ szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak”.

A borkóstolóra a helyek száma korlátozott, jelentkezni az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének székházában (Episcopiei utca, 32. szám) lehet. A részvételi díj elővételben 30 lej.

Tiltott Csíki Sör

A sörkóstolón a következő söröket fogják bemutatni, az érdeklődőknek, az Aradi Magyar Napokon szeptember 28-án, szombaton 15 órától, a nagysátorban, a Román-Magyar Megbékélési Parkban: Tiltott Csíki Sör, Tiltott Csíki Barna Sör, Tiltott Csíki Krém Sör, Tiltott Csíki Vadmálna Vitaminsör, Tiltott Csíki pIPA.

A gyártók különlegesen tiszta vízre és a helyi kitűnő adottságokra alapozva Csíkszentsimonban építették fel a Csíki Sör Manufaktúrát. A manufaktúrájukban hagyományos sörfőző technológiát használnak. Náluk a sör csak természetes úton érik, a természet folyamataiba mesterséges érlelés gyorsítókkal, kiegészítő anyagokkal, vegyületekkel nem avatkoznak be. A helyi többségi tulajdonban lévő Csíki Sör Manufaktúrában megközelítőleg 100 székely ember dolgozik. Együttműködve a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel, kutatva, tisztelve és felelevenítve közös múltjukat, ők maguk alakítják ki receptjeiket. Így biztosítják, hogy sörük csíki és egyben valódi székely sör legyen.

A kóstolóra a helyek száma korlátozott, jelentkezni az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének székházában (Episcopiei utca, 32. szám) lehet. A részvételi díj elővételben 20 lej.

Szicsek Pálinkafőzde

Birsalma, Irsai Olivér szőlő, kajszibarack, cigánymeggy és Jonathán alma ízű Szicsek pálinkákat lehet majd kóstolni az Aradi Magyar Napok keretén belül, szeptember 28-án, szombaton, 18 órától, a nagysátorban, a Román-Magyar Megbékélési Parkban.

A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Tisza és a Körösök uralta tájon, a Tiszazug északi peremén, Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon üzemelteti főzdéjét, apjuk nyomdokaiba lépve, Szicsek János és Szicsek Attila. A hazai és a Kárpát-medencei termesztett és vadon termő gyümölcsökből készített pálinkákat és párlatokat évente 1000-1200 tonna gyümölcs felhasználásával állítják elő. Folyamatosan bővítik termékpalettájukat, új és új pálinkával elégítik ki a különlegességekre vágyó fogyasztók igényeit.

A pálinkakóstolóra a helyek száma korlátozott, jelentkezni az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének székházában (Episcopiei utca 32-es szám) lehet. A részvételi díj elővételben 25 lej.

Vezető fotón: Balla Géza (Facebook)

Categories: Életstílus, Slider