Évzárás-munkakezdés Pécskán

Évzárás-munkakezdés Pécskán

Ma reggel 8 órától tartották a tanévzáró ünnepséget a pécskai 2-es számú Általános Iskolában.

Bacsilla Eszter igazgató magyar és román nyelven köszöntötte a 0 – VII osztályos diákokat, a tanárokat, a szülőket és a város képsivelőit: Antal Péter polgármestert, Bartok András helyi tanácsost és Bacsilla Sándort, a polgármester oktatásügyi tanácsadóját.

Megköszönte a sok fáradalmat és kiemelte az diákok eredményeit számos megyei, országos és nemzetközi versenyen is, megnevezeve felkészítő tanáraikat is.

Antal Péter polgármester is gratulált minden diáknak, megköszönte a tanárok munkáját és a szülők támogatását.

– A jövő héten elkezdődnek az iskola épületének felújítási munkálatai, kívül és belül is. Az osztálytermek mellet a tornaterem, a laboratórium és az udvarban lévő két sportpálya is megújul – közölte a polgármester a jó hírt, az iskolaközösség türelmét kérve a munkálatok idejére.

A több mint egymillió eurós beruházással 2021-re készülnek el.

Ezt követte a legjobbak díjazása, osztályonként, a magyar és a román tagozaton egyaránt.

Az első osztályosok sikeresen „megküzdöttek a betűk seregével”, bizonyítékul elszavalták Móra Ferenc Zengő ABC című versét, majd Chira Ildikó tanítónő díjazta őket.

Az egyforma, piros tarisznyát viselő negyedikesek közül Janik Csepella Adina és Faragó Dominik szavalt, majd Nagy Izabella tanítónő búcsúztatta el őket a „kisépülettől” és az elemi iskolától.

 

Sinka Pál

Categories: Főoldal-5, Slider