Csikys néptáncosok Budapesten a Hegyvidéki Napokon

Csikys néptáncosok Budapesten a Hegyvidéki Napokon

Arad és a Budapest Hegyvidék (XII. kerület) 2015 óta tartó testvértelepülési kapcsolata révén idén a Hegyvidéki Napok gazdag programjában iskolánk diákjai néptánccal léptek fel június 2-án, a MOM-parkban.
A fellépők korosztálya igen széleskörű volt, óvodáskorú gyerekektől középiskolás diákokig. A Csiky Gergely Főgimnáziumot 12 közép- és általános iskolás diák képviselte: Ökrös Csenge, Rónai Boglárka (VI.B), Biszak Mónika, Cismașiu Dominik, Csapó Erik (VII), Diel Eduárd, Rónai Zoltán, Somodi Zsanett, Vincze Viktória (VIII), Back Levente (IX.A), Almási Csenge és Borbély Hunor (X.A). Őket három pedagógus kísérte el: Rónai Helén, Szente Gabriella és Tóth Ibolya. A rendezvényre való kiutazást az Aradi Polgármesteri Hivatal az Arad Városi Kulturális Központon keresztül biztosította.
A csikysek műsora öt táncot ölelt fel: kalotaszegi legényest és forgatóst, györgyfalvi legényest, magyarpalatkai-, szatmári-, valamint rábaközi táncokat. Ezeket Sztankó Károly néptáncoktató tanította be. A fellépést követően, az esemény zárásaként megvendégelték az aradi táncosokat egy finom ebéddel.
Iskolánk néptáncosai ennek a rendezvénynek már visszajáró vendégei. Köszönjük szépen a lehetőséget!

Back István Levente,
IX. osztályos néptáncos

Categories: Környékünk, Slider