Az összes iskolatáska célba ért

Az összes iskolatáska célba ért

A Rákóczi Szövetség és az RMDSZ Arad Megyei Szervezete együttműködésének köszönhetően ebben az évben minden előkészítős Arad megyében, akiket a szüleik magyar iskolába írattak bekerültek a már évek óta futó „De nehéz az iskolatáska!…” programba, aminek keretében kaptak egy új, jó minőségű iskolatáskát.
Az elmúlt hetekben Faragó Péter, parlamenti képviselő el is vitte a táskákat az Arad megyei óvodákba, hogy személyesen átadja őket a nagycsoportosoknak.
A gyerekek nagyon örültek az új táskáknak és egyes helyeken meg is hálálták egy szép színes makettel vagy énekekkel.
„A táskák nem maradnak üresen, hiszen szeptemberben egy 10.000 forintos összeget fognak kapni a szülők, amiből tanszereket vásárolhatnak gyermekeiknek.” – hívta fel a szülők figyelmét Faragó Péter.
Az iskolatáskák a következő helyszínekre jutottak el, mivel idén csak itt voltak olyan nagycsoportosok, akik szeptembertől magyar előkészítőbe fognak járni: Ágya, Kisiratos, Kispereg, Szapáryliget, Gyorok, Szentpál, Erdőhegy, Majláthfalva, Pécska, Zimándújfalu, Zimándköz, Simonyifalva, Nagyzerind, Vlaicu-negyed, Mosócz és a Csiky Gergely Főgimnázium.

(Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye)

Categories: Aktuális, Slider