Dupla szerződéskötés Pécskán

Dupla szerződéskötés Pécskán

Helyi tanácsosok, pécskai és tornyai gazdálkodók és a sajtó jelenlétében írta alá a pécskai városháza tanácstermében Iustin Cionca megyei tanácselnök és a kivitelező PORR Construct képviselője a Pécska – Tornya út felújításáról szóló szerződést, Európai Uniós forrásokból.
A kőolijakitermelő által évtizedekkel ezelőtt betonlapokkal kirakott 709-es megyei úton 12 kilométeres a távolság Pécska és a határmenti falu között, de a legtöbben a 7-es főutat használják, hét kilométeres kerülővel.
A meglévő alapra jön majd az aszfaltréteg és kiszélesítik kétsávosra, kerékpársávokhoz viszont már nincs elég hely.
Antal Péter elmondta: az út felújítása már a 2000-es évek elején felmerült, amikor ő alpolgármesterként dolgozott Cionca mellett, de nem találtak rá forrásokat.
– A 8,445 millió lejes beruházásnak köszönhetően a tornyaiak könnyebben eljutnak majd a városba elintézni ügyeiket – tette hozzá a pécskai polgármester.

Az Arad Megyei Tanács elnöke szerint a lassúbb (főleg mezőgazdasági) járműveket szeretnék leterelni a főutakról, ugyanakkor gazdasági fejlődés elősegítése érdekében is fektetnek be a megyei úthálózatba, kiemeltem a határmenti szakaszokon.
A munkálatok az engedélyek beszerzését követően, leghamarabb júliusban kezdődhetnek el és jövőre lesznek készen.
Mivel az országos költségvetés késői elfogadása miatt máris több hónapos késés tapasztalható, Pécskán írták alá az Ottlaka és Nagypél községeket összekötő út felújítására vonatkozó szerződést is, ennek összege 9,95 millió lej + ÁFA.
A szerződések aláírásánál jelen volt a megyei tanács mindkét alelnöke, Sergiu Bîlcea és Răzvan Cadar, illetve Miodrag Stanoiov pécskai alpolgármester is.

Sinka Pál

Categories: Aktuális, Slider