Iskolatáska és újabb ösztöndíj-program a magyar gyerekeknek

Iskolatáska és újabb ösztöndíj-program a magyar gyerekeknek

Betartotta ígéretet a Rákóczi Szövetég, miszerint ebben az évben minden Arad megyei magyar előkészítős egy jó minőségű iskolatáskát fog kapni.
A táskák a napokban megérkeztek, éppen ezért szeretnénk megkérni minden szülőt, aki magyar előkészítőbe íratja gyermekét, hogy ne költsön iskolatáskára. Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete biztosít mindenkit afelől, hogy a beiratkozott előkészítősök iskolakezdés elött megkapják a táskát.
Mindez az RMDSZ Arad Megyei Szervezete és a Rákóczi Szövetség együttműködése miatt jöhetett létre.

A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programjának pályázati felhívása

A Rákóczi Szövetség és az RMDSZ Arad Megyei Szervezete együttműködésének köszönhetően 2019-ben egész Arad megyére kiterjed az iskolaválasztási ösztöndíj program.
A program keretében 10 000.- Ft egyszeri ösztöndíjat adományoz mindazon Arad megyei családoknak, akik gyermekeiket a magyar iskola nulladik (előkészítő) osztályába íratják.
Az ösztöndíjra igényt tartó családok kérelmüket egy erre a célra készített ösztöndíj igénylőlap kitöltésével és pályázatuk online beküldésével tehetik meg egy pedagógus segítségével.
Felhívjuk figyelmét minden szülőnek, aki igényelni szeretné az ösztöndíjat, hogy a pályázat leadásához április 1-től keresse fel a gyermek leendő tanítóját és közösen töltsék ki a szükséges dokumentumot. Az ösztöndíjakat Faragó Péter, az RMDSZ Arad Megyei elnöke és Csáki Csongor a Rákóczi Szövetség elnöke adja át iskolakezdéskor.
A pályázat beküldésének határideje 2019. június 1.

(Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének közleménye)

Categories: Aktuális, Slider