Erdőhegy: tarolt Vékás Zsolt vörösbora

Erdőhegy: tarolt Vékás Zsolt vörösbora

Immár második alkalommal került megrendezésre a körösközi bortermelők találkozója az RMDSZ Kisjenő-Erdőhegyi Szervezetének rendezésében. Az eseményre az RMDSZ-székház Kerekes Ferenc termében került sor március 23-án 17.00 órától.
A szép számban megjelent zsűrinek három féle vörösbor, két rozé és egy fehérbor közül kellett kiválasztania a legjobbat. A kóstolgatások és elemzések közben a jelenlévők vicces történetekkel szórakoztatták egymást amely megadta a rendezvény valódi értelmét, vagyis a helyi magyarság összekovácsolását és közösségben való együttlétét, szórakozását.
A pontok összeszámolása közben felkerült az asztalra a finoman elkészített bográcsos amelyért hálás köszönet jár Ozsvár Andrásnak és Bíró Zoltánnak. A zsűri döntése alapján 65 ponttal harmadik helyen zárt Bíró Zoltán rozéja, második helyen 67 ponttal Molnár Ferenc házi vörösbora és fölényes győzelmet aratott 88 ponttal Vékás Zsolt vörösbora.
A jókedv és mulatság késő estig kitartott így a hagyományteremtő jelleggel megrendezett borkóstoló elérte célját. Hálás köszönet jár mindenkinek aki részt vett az eseményen, és néhány pohár erdőhegyi bor mellett baráti társaságban töltötte a szombat estéjét.

Molnár Ferenc

Categories: Életstílus, Slider