Egy feltétellel szavazza meg a költségvetést az RMDSZ

Egy feltétellel szavazza meg a költségvetést az RMDSZ

Kelemen Hunor az RMDSZ elnöke a digi24 hírcsatorna mai, 14.00 órai híradójában elmondta, hogy amennyiben pénteken a törvényhozásban a paragrafusonkénti voksoláskor nem módosulnak azok a számok, amelyeket a bizottságokban kialkudtak, akkor megszavazzák a 2019-es költségvetési törvényt. Az elnök elmondta, hogy elsősorban az egészségügyet, oktatást, országos és helyi infrastruktúrát érintő javaslataik kerültek be a büdzsébe.
Néhány ezek közül: +2,5 millió lej a sepsiszentgyörgyi multifunkcionális sportközpontnak, +23,18 millió lej a Brassói Nemzetközi Reptérnek, +35,72 millió lej Bihar megyei oktatási célú úszómedencékre, +118,48 millió lej a családi orvosok kabinetjeinek, de az RMDSZ kért még többek között két kisebbségi oktatási központot (Kolozsvárra és Csíkszeredába), pénzt az erdélyi autópálya befejezésére, a Marosvásárhely-Iaşi sztrádára. További részletekről a szavazás után.
Kelemen Hunor a mai nyilatkozatában optimistának nevezte a költségvetést, amely már két hónapot késett, és mielőbb szükség lenne rá, főként azért, hogy a helyi tanácsok tudják végre, milyen fejlesztési pénzekre számíthatnak idén.

Fotó: rmdsz.ro

Categories: Aktuális, Slider