Adventi gyertyagyújtás Pécskán

Adventi gyertyagyújtás Pécskán

Második éve helyez el szabadtéri Adventi koszorút a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület a városban, ezúttal a városháza előtti zöldövezeten.
Az első gyertya meggyújtására Antal Péter polgármestert kérték fel, aki Miodrag Stanoiov alpolgármester és Monica Velici városmenedszer társaságában volt jelen.
A szervezők részéről Balta Tajcs Tünde köszöntötte a jelenlévőket, a pillanatot az újjonan alakult Angyalkürt gyermekkórus éneke tette szebbé, Kis Terézia vezetésével.
– Igaz lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre. Kívánok az adventi ünnephez sok-sok türelmet, nyugalmat és tiszta szívet, szeretteik körében eltöltött meghitt, adventi ünnepeket – mondta az egyesület elnöke.
A gyertyákat minden vasárnap 17 órától gyújtják meg, a tervek szerint erre a hagyományőrző szervezetek képviselőit kérik fel.
A szervezők szeretettel várják „a betlehemi jászól felé vezető adventi útra mindazokat, akik részesei szeretnének lenni a közös gyertyagyújtásnak, a fény felé tartva, a Megváltóra várva!”

Sinka Pál

Categories: Életstílus, Slider