Nyolc megye pénzét kapja meg Arad

Nyolc megye pénzét kapja meg Arad

30,31 kilométernyi megyei út felújítására írt alá szerződést szerdán az Arad Megyei Tanács vezetősége és Sorin Maxim, a Nyugati Régiófejlesztési Ügynökség (ADR Vest) elnöke.
A Regionális Operatív Program (Regio – POR 2014-2020) keretében a Pankotát és Nadabot Csigérszőlőssel (Seleuş) összekötő utakat és a Nagylak – Nagypereg szakaszt újítják fel, a következő 17, illetve 6 hónapban.
Ezt követően jelentették be a Fejlesztési Minisztériummal aláírt 13,9 millió eurós szerződést, amely által Arad megye megkapja az INTERREG VA Románia – Magyarország 2014-2020 program keretében nyolc megyének (Arad, Temes, Bihar, Szatmár, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) útfejlesztésre szánt összeget.
Iustin Cionca megyei elnök elmondta: ebből a határmenti településeket kötik rá a transzeurópai közlekedési hálózatra (TEN-T), a cél a nagylaki határárkelő forgalmának csökkentése.
A 79-es főútat összekötik a Gyulavarsándi határátkelővel, Kisjenő kikerülésével, a Kürtös – Szentmárton – Székudvar – Nadab útvonal felújításával, 7,296 kilométeres körgyűrű építésével Kürtösnél.
– Az elmúlt két évben 660 millió lejnyi uniós pályázatot tettünk le, amelyből 450 millióra aláírtuk a szerződést vagy folyamatban van – tette hozzá Cionca.

Categories: Slider