Már biztos: a Kingfisher véglegesen bezárja az aradi Praktikert (is)

Már biztos: a Kingfisher véglegesen bezárja az aradi Praktikert (is)

A brit Kingfisher barkácsáruház lánc 2017-ben vásárolta meg a tíz évvel ezelőtt még Romániában piacvezetőnek számító – majd mélyrepülésbe kezdő – német Praktiker üzleteit, most pedig bejelentette, hogy a nem rentábilis boltok közül idén háromra biztos véglegesen lakat kerül: az egyik az aradi, a másik kettő a brassói és a piteşti. A vegyük meg a konkurenciát és zárjuk be üzleteit stratégiát Romániában választó Kingfisher eddig már megszabadult a Praktiker focşani, bákói, ploieşti és a Bukarest melletti Voluntari-ban működő üzleteitől.
A Kingfisher közleménye szerint a megmaradt 20 romániai Praktikert átfestik a saját márkára és a Bricot Dépôt nevet kapják. Ilyen barkácsáruház Aradon is van, az egykori francia Bricostore helyett (Pécskai út), amelyet korábban szintén bekebeleztek a britek.
Az aradi Praktiker a közelmúltban 70%-os árengedménnyel szervezett kiárusítást, amelynek hatalmas tömeg örvendett, aradiak ezrei vittek mindent, amit megkaparintottak, ha kellett otthon, ha nem.
A romániai barkácsáruházak között a piacvezető jelenleg a Dedeman, vele és az egyre agresszívabban terjeszkedő Arabesq-kel akarja felvenni a versenyt a kb. 3 milliárd eurós piacon a Kingfisher.

Fotó: illusztráció

Categories: Gazdaság, Slider