Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete támogatja a szolidáris alapot

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete támogatja a szolidáris alapot

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének választott tisztségviselői szolidárisak azokkal a székelyföldi vezetőkkel, akiket megbírságoltak, mert használták a székely zászlót. Ezért 2500 lejt adományoznak a szolidáris alapnak, hogy ezzel kifejezzék támogatásukat.
Az öt éve elindult hatósági zaklatás eredményeként legutóbb 42 642 lejre bírságolták Péter Ferenc, Szováta volt polgármesterét, illetve 75 130 lej kifizetésére kötelezték Ráduly Róbert Kálmánt, Csíkszereda polgármesterét, azért, mert használták a székely zászlót, mint közösségi szimbólum.
Arra kérjük mindazokat, akiknek fontos a székely zászló, közösségünk szimbólumainak szabad használata, hogy lehetőségeikhez mérten adakozzanak.
A pénzbeli felajánlásokat a Novum Forum Siculorum Egyesület kizárólagosan erre a célra nyitott és elkülönített bankszámlák egyikére kérjük:
Egyesület neve: ASOCIAȚIA NOVUM FORUM SICULORUM EGYESÜLET
Adószám: 39329492
Számlavezető pénzintézet (románul): Banca Transilvania sucursala Târgu Mureș
Lejes bankszámla: RO24 BTRL RONC RT04 4391 4002
Eurós bankszámla: RO98 BTRL EURC RT04 4391 4001
Forintos bankszámla: RO14 BTRL HUFC RT04 4391 4001
SWIFT kód: BTRLRO22
Az adomány utalásakor kérjük, tűntesse fel a megjegyzés (mențiune) résznél, hogy: DONAȚIE. Az adományok rendeltetésszerű hasznosításáért felelősséget vállalunk, és ennek nyilvánosságát biztosítjuk. Felmerülő kérdéseiket a szolidaritasialap@rmdsz.ro e-mail címre várjuk.

(Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye)

Categories: Aktuális, Slider