Retim-pofátlanság: kasszíroznak a semmiért, fenyegetőznek

Retim-pofátlanság: kasszíroznak a semmiért, fenyegetőznek

Minden aradi emlékszik, hogy a Retim, amelyik hivatalosan április 24-én vette át a háztartási hulladékgyűjtést a Polaristól, az első két hétben képtelen volt megoldani a feladatot. Kaotikusan, program nélkül hordozgatták a szemetet, amelyik hosszú ideig hegyekben állt az utcákon, a lakótömbök mellett. A környezetvédelem és a helyi rendőrség tépegette a büntetéseket, majd végül május 7-én értesítették a lakosságot sms-ben, hogy visszaállítják a Polaris-érában megszokott programot. Magyarán, április 24-május 7. között nem dolgoztak a szerződésben foglaltak alapján..
Most viszont kiszámlázták a lakosságnak az április 24-30. periódust és a teljes májusi hónapot. A probléma nem az áprilisi 1,64 lej, hanem a pofátlanság. Persze, a Polaris sem különb, mert habár tudták, hogy április 23. számukra az utolsó munkanap, leszámlázták az aradiaknak az teljes áprilisi hónapot.
Mindez semmi: a Retim május 31-i dátummal számlázott, a fizetési határidőt 15 napban szabta meg, de a számlák egy részét még júliusban is kézbesítette! A számla hátoldalán pedig, ahol ismét fenyegetőznek, egyetlen aradi cím, vagy olyan bank/bankszámla sem szerepel, ahol a megyeszékhely lakói befizethetnék a számla ellenértékét.
S közben a Retim Aradon sikeresen szétrúgta a szelektív hulladékgyűjtést.
Az Aradi Nap javaslata: aki teheti, tegyen feljelentést a fogyasztóvédelemnél. Minél többen, annál hatásosabb lehet.

Categories: Aktuális, Slider