Bontják a Ligetben a képzőművészek egykori alkotóházát

Bontják a Ligetben a képzőművészek egykori alkotóházát

Hosszú évek óta használhatatlan a Ligetben, a megyei tanács szomszédságában még a kommunista érában felhúzott alkotóház, mivel évtizedek óta egy lejt sem költöttek a felújítására, megmentésére. Ma elkezdték bontani, mert kell a hely a Nagy Egyesülés Emlékművének.
Nyilván nem a véletlen műve, hogy pont ma estek neki az alkotóháznak, amikor Aradra látogatott George Ivaşcu művelődési miniszter, hogy a helyszínen “oldja meg” az oszlop felállítása körüli patthelyzetet. A kivitelező Florin Codre ugyanis beperelte a szaktárcát, mert a Kínában bérfaragókkal legyártatott emlékoszlopja nem az eredeti helyszínen (a Ligeti tó közepén) fog állni.
A városi tanács már megszavazta, hogy az oszlopot a megyei tanács épülete előtt rakják össze, körülötte pedig zöldövezet lesz. Ugyanakkor Codre saját költségén kellene Aradra szállítsa az oszlop darabjait Călăraşi megyei házának udvaráról, sőt a felállítási költség is őt terheli az annak idején a művelődési minisztériumal megkötött szerződés alapján. Pénze azonban rég elfogyott.

Categories: Aktuális, Slider